Brez čebelic ni življenja

Brez čebelic ni življenja!

03.01.2024

V veterinarski ambulanti A+VET d.o.o. s sedežem na Markljevi ulici v Novem mestu si prizadevamo k ozaveščanju o pomenu čebel in čebeljih pridelkov in nenazadnje pomenu lokalno pridelane hrane. Skrb za čebele in zdravo naravo se pa prične pri najmlajših.

Zato smo v prostorih veterinarske ambulante v čast čebel s sloganom BREZ ČEBELIC NI ŽIVLJENJA obeležili svetovni dan čebel in organizirali delavnico za otroke. V uvodnem delu našega dogajanja je Rok Potočar, po poklicu veterinar in tudi strasten čebelar zelo podrobno predstavil čebelo, njen razvoj in družino, domovanje, čebelje pridelke in čebelarsko opremo. Otroci so skozi dogajanje spoznavali, kakšen pomen ima čebela za človeka.

Poizkusili so tudi več vrst medu in na koncu izbrali njim najboljšega – cvetlični med .
V nadaljevanju delavnice smo z najmlajšimi barvali pobarvanke, z malo starejšimi pa izdelovali čudovite čebelice.
Nismo pozabili na ljudsko umetnost, značilno za Slovenijo-panjsko končnico. Na panjskih končnicah so otroci ustvarili veliko različnih, izredno lepih in zanimivih motivov.

Prečudovite čebelice, rožice, … smo namestili na naši smrečici in drevescih , ki se nahajajo v avli uprave, panjske končnice pa bodo krasile prave čebelje panje.

Na koncu pa smo se vsi skupaj veselili ob medeni malici.

Hvala otroci, bili ste zelo ustvarjalni.

Kako smo se imeli lepo, pa vidite v galeriji.

Pripravila: Renata Marolt Staniša
Rok Potočar

Morda bi vas zanimalo še

Čebele nas povezujejo

03.01.2024

V veterinarski ambulanti A+VET skrbimo za dobrobit čebel skozi celo leto in z veseljem se 20.maja