Čebele nas povezujejo

Čebele nas povezujejo

03.01.2024

V veterinarski ambulanti A+VET skrbimo za dobrobit čebel skozi celo leto in z veseljem se 20.maja spomnimo na njihov praznik-svetovni dan čebel. Tako kot čebele, ki letajo s cveta na cvet in se med seboj povezujejo, sodelujejo, smo se tudi mi povezali s Šolskim centrom Novo mesto (ŠCNM), Srednjo gradbeno, lesarsko, in vzgojiteljsko šolo. Naš namen je, da ozaveščamo ljudi o pomenu, življenju ter bivanju čebel in nenazadnje, da nam čebele dajejo hrano in oprašujejo rastline.

V veterinarski ambulanti A+VET smo organizirali otroško delavnico, ki je bila vsa v znamenju čebel. V ta namen so dijaki 2.letnika lesne šole z mentorjem vestno in natančno izdelali lesene satnice, otroci pa so na ličnice z velikim veseljem naslikali zanimive motive, ki so povezani z življenjem čebel. Ličnice z motivi smo namestili na satnice in jih razstavili v naši ambulanti, kjer krasijo prostor, obenem pa poglobijo naše razmišljanje o pomenu čebel.

Iskrena hvala Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli, ki je z veseljem pristopila k našemu projektu, podjetju Medex za medene sladkosti in seveda vsem otrokom, ki so s svojimi likovnimi veščinami ustvarili čudovite končne izdelke. Kako se je začel in končal naš projekt, si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Brez čebel ni življenja!

Pripravila: Renata Marolt Staniša

Morda bi vas zanimalo še

Brez čebelic ni življenja!

03.01.2024

V veterinarski ambulanti A+VET d.o.o. s sedežem na Markljevi ulici v Novem mestu si prizadevamo k